2014. március 27., csütörtök

ELEVEN Kreatív - Design utca közösségi fejlesztésben



Bővül a tematikus utcák sora Budapesten. Új kulturális és gasztronómiai helyszín kezd kialakulni, ezennel nem Pesten, hanem Budán. Az Urbanissimus Egyesület kezdeményezésére, szervezésében és gondozásában lábra állt az az egyesület, a K11, amely amellett kötelezte el magát, hogy a Bartók Béla utat Budapest meghatározó design-utcájává tegye, és felírja magát a főváros turisztikai és idegenforgalmi térképre, mint egy igazán trendi hely. A Bartók kulturális és közösségi élményeket, vásárlási lehetőségeket nyújtó, igazi budai boulvared lesz, ahol maguk a helyi üzlettulajdonosok, galériások, kulturális intézmények  vették kezükbe a kezdeményezést, és ahol a kitartó munka, a folyamatos építkezés és a tagok közötti jó üzleti és emberi kapcsolat a meghatározó, és a sikerük kulcsa is.

A következő akciójuk egy 3 napos kulturális hétvége, május 9-10-11-én, ahol a designt, a kultúrát szeretnénk sok-sok élménnyel, workshoppal, közös kreáló műhelyekkel közelebb hozni a környékbeliekhez, és mindenkihez, aki velünk tart. Lesznek családi és gyermek programok is, és igazi kulturális-csemegék, de most a gasztronómiai kínálat is az ízek mellett a látványra lesz kihegyezve, ahol a jelenlévőket is bevonjuk az alkotási folyamatba.

Az ELEVEN KREATÍV küldetése nem kevesebb, mint hogy, a tavasz jelentős művészeti-, kulturális-, gasztronómiai és több trendsetter rendezvénye legyen, amely fel kívánja tárni a város kreatív intelligenciáját, megmutatva azt az üzleti világnak és a városhasználóknak.

Küldetése továbbá: a design, az építészet és a művészetek testközelbe hozása, minden látogató, érdeklődő intelligens befogadó számára. Az ELEVEN KREATÍV olyan kultur-missziós esemény, mely lehetővé teszi a kvalitásos alkotások széles körben való bemutatását promotálását, piachoz juttatását, a leginnovatívabb és energikusabb gondolatok, ötletek helyzetbe hozását.
A mai design és képzőművészet életünk szerves része. Az életterünket körülvevő tárgyak alakítják gondolkodásunkat, világlátásunkat, hatással vannak mindennapi életünkre és ízlésünkre. A jelen kor design tárgyai, korunk kulturális megnyilvánulásai képezik a lenyomatát századunknak, örökíthető környezettudatosságot, környezeti és kulturális érzékenységet téve lehetővé.

Az ember és környezete kapcsolatának összefüggéseit, a vizuális művészeti élet sajátosságait is megismerik a tér-rész kínálta koncentrált kínálattal. A látogatók megismerhetik, megízlelhetik, megtapasztalhatják, megalkothatják, magukkal vihetik a kreativitás élményét.

A BBB-on lévő galériák, fél-közösségi helyek, étterem-kávézók mintegy összetett kiállítótér lehetőséget kínálnak kreatív, praktikus tárgyak, eszközök, alkotások, szolgáltatások, performacok, stb. bemutatására, és ezek között a legprogresszívebb innovatívabb tárgyak promotálására.

Fesztivál egyes egységei: Zene, Kultúra (a térbeliek is, illetve képző-, ipar- és előadóművészet), gazdaság, vállalkozások, gasztronómia, utcai kiállítások, performansz

Azok a művészek, alkotók, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy egy fejlődő, igényes, kreatív helyszín és közösség partnerei legyenek, és hogy velünk együtt "építkezzenek", kérjük, hogy jelentkezzenek előadással, workshop-témával, kiállítással, performansszal a K11 egyesület elevenkreativ@gmail.com emailcímén 2014. április 4-ig, és tartson velünk! Mi pedig helyzetbe hozzuk, promozzuk, sajtónyilvánosságot adunk a bemutatkozóknak, és az eseménynek, és a sikeréhez minden támogatást megadunk.

Nézd meg a kedvcsináló filmünket, keresd fel az alábbi oldalainkat, és tarts velünk! 
https://www.facebook.com/events/1420456084873120/
https://www.facebook.com/Kult11

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése